Despre noi

Logo

Teatrul Național Aureliu Manea Turda este localizat în centrul orașului Turda, la adresa Fabrica de Teatru - Piața Romană nr. 17. Teatrul oferă publicului local și din împrejurimi spectacole săptămânale atât pentru adulți, cât și pentru copii, păstrându-și încă din anul 1948 misiunea de a crește nivelul cultural și de a îmbogăți oferta culturală a zonei. Pentru acestea, echipa artistică aduce în fața publicului său spectacole în fiecare săptămână, în același timp fiind prezentă și pe alte scene, atât prin participarea în festivaluri, cât și prin susținerea de spectacole în alte teatre sau în localitățile din apropiere.

Teatrul Național Aureliu Manea lucrează permanent pentru menținerea unui repertoriu bogat, incluzând texte clasice, contemporane, dar și spectacole bazate pe poezii sau povești pentru copii. Promovarea tinerilor creatori și a tinerelor speranțe artistice este parte din caietul de obiective al teatrului, ca și creșterea performanței personalului artistic, dar și păstrarea unui cadru profesional plăcut pentru întregul colectiv al teatrului.

În fiecare vară, din 2017 încoace, TNAMT duce mai departe tradiția organizării Festivalului Internațional de Teatru Turda, în cadrul căruia participanții și publicul au șansa unei întâlniri speciale. De asemenea, organizarea Festivalului Național de Teatru al Adolescenților deschide ușile și culisele teatrului tinerilor liceeni interesați de artele spectacolului, care au astfel șansa de a juca pe scena mare. Mai mult decât atât, din iarna anului 2021, Teatrul organizează Festivalul poveștilor de iarnă, dedicat în special copiilor, dar oferind spectacole pentru întreaga familie, astfel încheind anul calendaristic împreună cu publicul său.Această aplicație este construită cu

Powered By Eventya